Onderhoud poort

onderhoud poort

Het onderhoud van een poort is afhankelijk van de houtsoort

Sommige houtsoorten kunnen onbehandeld gebruikt worden, ander vragen bescherming om het uitzicht en mooie kleur te behouden. Het tijdig herhalen van een behandeling is dan wel noodzakelijk.

Geen behandeling

Als u geen onderhoud en geen behandeling wenst aan uw poort gaat na verloop van tijd het hout, zilvergrijs of grijs verkleuren. Bij Padouk gaat de oranje/rode kleur na enkele weken verkleuren naar bruin. Na voldoende zon wordt deze lichtgrijs van kleur. Zowel vergrijzende of geoliede poorten dienen af en toe proper gemaakt te worden om een mooi uitzicht te behouden. Dit gebeurt meestal met een borsteltje en een tuinslang, nooit met de hogedrukreiniger.

Groene aanslag

Groene aanslag kan u best verwijderen om met een biologisch afbreekbaar product Biomix ATM op de poort te nevelen. Dit product is beschikbaar bij ons. Je brengt het best op aan na een droge dag op de poort zodat de algen het product kunnen opnemen. Na 2 weken best de poort reinigen. Zo is uw poort weer vrij van groene aanslag en kan de vergrijzing egaal verlopen.

Bescherming

Wij raden aan om een pas geplaatste poort te behandelen met eventueel Nano Dry Wood S. Dit product is onzichtbaar en bewaart het natuurlijke aspect van het hout en ook de vergrijzing.
Het is een water en olie afstotend onderhouds- en beschermingsproduct, het verhindert daarnaast dat vervuilende stoffen door het materiaal geabsorbeerd worden. Nano Dry Wood S dringt in het houtoppervlak, en vormt een duurzame en beschermende coating, zonder de houtvezel open te zetten. Reinigen en onderhoud van het hout worden daardoor eenvoudiger. Nano Dry Wood S bemoeilijkt de aanhechting van mossen en algen.

Het hout olïen

Wat ook mogelijk is, is om het hout te oliën. Hier werken we met de producten van Rubio mono coat. Hier zijn meerdere mogelijkheden qua kleuren en tevens behandelingen.

Behandeling van het hout dient herhaald te worden in de loop der jaren. In tegenstelling tot onbehandeld hout.