Info speeltuigen

Info speeltuigen

Info speeltuigen

Woord uitleg over het hout van onze speeltuigen 

Alle speeltoestellen worden geleverd met een houtpakket gemaakt van geïmpregneerd grenen. De houten onderdelen zijn resistent tegen houtrot. We zijn overtuigd van onze kwaliteit en geven daarom 10 jaar garantie tegen houtrot. Binnen deze garantieperiode worden de door ons geleverde houten onderdelen gratis vervangen. Onder de voorwaarden dat onze montageinstructies zijn opgevolgd, geen veranderingen in onze ontwerpen zijn aangebracht én de installatie is uitgevoerd volgens onze voorschriften.

Hout is een natuurlijk product en daardoor heeft ieder houten onderdeel zijn eigen specifieke kenmerken. Elke boom en elk stuk hout is uniek. Natuurlijke variaties in structuur, verschijningsvorm en onregelmatigheden manifesteren zich met het verstrijken van de tijd. Hout dat buiten wordt toegepast, vergrijst door weersinvloeden en gaat maatafwijkingen, vervormingen, kwasten, harszakken en scheurvorming vertonen. Dit zijn authentieke kenmerken en geeft massief hout zijn natuurlijke schoonheid.

Deze natuurlijke eigenschappen van het hout hebben wel geen effect op de fysieke en mechanische kwaliteiten van het speeltoestel.

Maatafwijkingen, groene zout uitvloeiing, scheuren en vervormingen, kleurverschillen, kwasten, onregelmatigheden ruwe plekken, harsvorming, zwarte verkleuring en/of plekken. Hout is een natuurproduct en kan in bepaalde gevallen uitzetten, krimpen of zelfs splijten. Hout reageert op de veranderingen in luchtvochtigheid met een volumewijziging. Dit leidt onvermijdelijk tot scheurvorming en vervormingen. Dit is een specifieke eigenschap van hout die niet te voorkomen is. Deze eigenschappen hebben geen invloed op de sterkte van het hout en vormen geen reden voor klachten.

Je kunt de vlekken/zout uitvloeiingen/harsvorming zwarte vlekken ook behandelen met ontweringswater. Dit is een bijtend zuur (10 % oxaalzuur met water), onder andere beschikbaar in de bouw.

Bekijk hier ons gamma speeltoesten